De deelnemers voor de Senior Full Contact finales hebben zichzelf vandaag kenbaar gemaakt. In de Eerste Divisie heeft Lelystad Commanders het eerste kaartje verdient voor de Runners-Up Bowl. De Commanders versloegen het thuisspelende tweede team van de Crusaders met een score van 40-22. Het tweede ticket is voor de Raiders. De Hagenezen wisten op eigen veld de Flevo Phantoms te verslaan met een einduitslag van 26-22.

In de playoffs van de Eredivisie hebben de American Football clubs uit Amsterdam en Rotterdam, voor het tweede jaar op rij, een plek in de Tulip Bowl weten te bemachtigen. De 010 Trojans liet het team uit de sleutelstad, Leiden Lightning, kansloos (6-59) terwijl in de hoofdstad de Crusaders een ruime zege boekte ten koste van Hilversum Hurricanes (36-0).

Op 1 juli aanstaande worden zowel de Runners-Up Bowl (15.00 uur) met Den Haag tegen Lelystad als de Tulip Bowl (19.30 uur) Amsterdam tegen Rotterdam in de Yanmar Stadion te Almere gespeeld. De dag begint met de Flag Football finales (10.30 uur). Het programma wordt met eten en entertainment omlijst. De kaartverkoop gaat van de week beginnen.