Headcoach Marcel Meijerink en zijn staf zijn druk met de voorbereidingen op het vierlanden toernooi in Almere. Hier zal oranje in juni de vlag verdedigen tegen landen als: Spanje, Duitsland en Zwitserland in het Yanmar stadion van Almere City. Zowel bij de defense als de offense zijn de coaches druk met de installatie van de nieuwe playbooks, wat voorspoedig loopt. Toch moet er nog een schepje op de laatste trainingskampen….. up to next level!

Op dit moment liggen er lastige keuzes voor, welke spelers als selectie meegaan naar het vier landentoernooi. Alle spelers zullen op de lijst van 75 aan de Europese bond worden aangemeld, maar uiteindelijk moeten dit er 45 worden voor de selectie van het toernooi. Alle spelers zijn op de hoogte van te maken keuzes en vechten voor hun plek. Ondanks dat de selectie voor sommige spelers wat druk geeft is er veel rust in de spelersgroep en is de sfeer goed. Dit vertaalt zich in geconcentreerde intensieve trainingssessies maar ook in ontspannen situaties en een stukje teambuilding.

Voor de jongens is het een grote uitdaging om naast DJL ook hun studie te doen. School is essentieel voor de toekomst en voor veel jongens geldt dat dit een examenjaar is. Daarom wordt op de trainingskampen altijd tijd voor studie gegeven.

Binnenkort gaat de kaartenverkoop voor het vier landentoernooi starten. Ook wordt met de bond de laatste hand gelegd aan een sponsor/donatie app om de spelers en de organisatie een steuntje in de rug te geven. De tijd is krap maar iedereen gaat er voor!