Ben jij beginnend coach?

Ben je in de afgelopen 3 jaar gestopt met spelen en wil je onder begeleiding je eerste stappen zetten in het coachen?

Heb je interesse in football en wil je uitvinden of er een coach in je schuilt?

Geef je dan NU op voor een training stage bij de Dutch Junior Lions.

Tijdens de training stage bij de DJL krijg je gedurende 4 tot 6 trainingen de kans om mee te lopen met één van onze positie coaches. Gedurende de stage maak je deel uit van alle meetings, van de eerste coaches meeting op de training dag tot en met de evaluatie meeting na de training dag. Het schaduwen van de positie coach geeft je de kans om je eerste stappen te zetten in het coachen van football zonder dat je direct in het diepe gegooid wordt. De stage geeft je inzicht in het opbouwen van een training dag, formuleren en bereiken van doelstellingen voor de korte (die trainingseenheid/dag) en lange termijn (kwalificatie toernooi voor EK) en inzicht in de football filosofie van de DJL.

Het opbouwen van kennis doormiddel van de basisbegrippen van het coachen, bijbehorende fundamentals en het vergroten van de football kennis zal bijdragen tot het creëren van een fundament waar de coach in kwestie verder op kan bouwen. Na de 4 tot 6 dagen te hebben bijgewoond kan de coach zijn stage ook verlengen zodat hij met een andere positie coach mee kan lopen en ook op die positie zijn kennis vergroot.

“Ik heb het vaak meegemaakt dat een beginnend coach een veel negatieve eerste ervaring heeft met coachen waardoor een in potentie goede coach verloren gaan. Wanneer iemand stopt met spelen en direct gevraagd word om bij zijn eigen vereniging het jeugd dan wel senioren team te helpen worden deze beginnende coaches meestal volledig in het diepe gegooid. Een gebrek aan coaching kennis en ervaring in eenvoudige dingen als het opbouwen van een schema, fundamentals van football en basis begrippen zorgt voor frustratie en mede hierdoor verdwijnen deze vrijwilligers vaak binnen een aantal maanden.” Aldus Head Coach van de Dutch Junior Lions Wouter van den Boogaard. “Ik kijk ernaar uit om de eerste lichting van zes stage coaches te mogen begroeten op 8 mei!”

Heb jij interesse om deel te nemen aan het stage programma van de Dutch Junior Lions? Meld je dan hier aan en dan zullen wij contact met je opnemen.