Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Marcel van Duyn, Coach bij Lelystad Commanders.

 

In 1996 ben ik begonnen met spelen bij de Flevo Phantoms in Almere. Na een aantal jaar heb ik de overstap gemaakt als speler naar de Amsterdam Panthers, waar ik een aantal jaar als Speler/Coach actief ben geweest. Daarna ben ik mezelf volledig op het coachen gaan richten en in 2010 heb ik als coach de overstap gemaakt naar de Lelystad Commanders.

 

In mijn jaren als coach heb ik geprobeerd de spelers naar een hoger niveau te brengen. Ik heb mijzelf ook ontwikkeld door het volgen van diverse clinics bij verschillende nationale en internationale coaches.

 

In 2014 ben ik begonnen met coachen voor Jeugd tackle Nederland bij de FAN. Met deze groep heb ik een heel mooie tijd meegemaakt. We hebben onder andere mooie wedstrijden gespeeld tegen Wolfpack Mönchengladbach / Hamburg Huskies en Solingen Steelers met als mooie afsluiter de wedstrijd in het stadion in Waalwijk.

 

Het mooie van het trainen van deze leeftijdsgroep is het bijbrengen van de juiste technieken in de sport. Daarnaast vind ik het belangrijk om een spelersgroep te creëren die ook buiten de Academy het respect voor elkaar behoudt, zowel tijdens als na de wedstrijden.

 

De kracht van de Academy is het begeleiden van spelers door een grote groep nationale en internationale coaches die elke speler de aandacht geeft die ze nodig hebben en een ervaring meegeeft die de meeste spelers niet zullen vergeten.

 

Ik hoop oprecht dat de spelers die in de leeftijdscategorie vallen waar de Academy voor bedoeld is zich aanmelden voor de training in Hilversum op 5 mei zodat we weer een mooie Football dag kunnen gaan beleven.

 

“Geloof in jezelf en zorg dat je elke dag een stapje beter wordt. Dan hoef je achteraf nooit spijt te krijgen.”

 

Marcel van Duyn

Defensive line Coach