Wie is Quincy Franklin?

Ik ben sinds mijn 13e actief in het American Football. Ik startte met Flag Football bij de Rotterdam Trojans. Sinds mijn 16e ben ik lid van de Spijkenisse Scouts waar ik elk seizoen heb gespeeld, behalve in 2008 toen ik bij de Maastricht Wildcats en in 2012/2013 toen ik bij de TVCC Cardinals in Texas speelde.

Momenteel speel ik vooral voor de gezelligheid mee met de senioren van de Spijkenisse Scouts. Sinds 3 jaar vervul ik de rol van zowel Offensive Coordinator als Defensive Coordinator. Dit jaar met het combi team houd ik mij vooral bezig met de defence, met name de Defensive Backs en coverage.

 

Je bent in het verleden zeer actief geweest met het coachen van de jeugd maar ondertussen meer actief als coach bij de senioren. Waarom kies je ervoor om weer met jongere spelers aan de slag te gaan?

Ik ben altijd wel actief gebleven met het coachen van de jeugd. Voor mij is er weinig verschil tussen het coachen van jeugdspelers of senioren. Het blijft dezelfde sport en het is heel leuk om beiden te doen als de tijd het toelaat.

 

Wat zijn je verwachtingen van de AFBN Academy?

Ik verwacht dat de AFBN Academy er in slaagt om een hoop enthousiaste jonge atleten in contact te brengen met een hoop enthousiaste ervaren en onervaren coaches ter bevordering van de American Football sport in Nederland. Daarbij maken we er natuurlijk zo leuk mogelijke trainingsdagen van.

 

Wat ga jij doen om je stempel op de Academy tijdens het spring semester 2018 te zetten?

Ik hoop te kunnen overbrengen dat je als speler uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leerproces en dat je als speler meer bewust mag zijn over wat je op een training of zelfs met de sport in het geheel wilt bereiken. Daarnaast natuurlijk behandelen we natuurlijk het tackelen en positie specifieke technieken.

Kom jij ook naar de Academy in Hilversum op 5 mei?