Kom Flag Football spelen! Een sport waarbij iedereen, ongeacht fysiek/atletisch vermogen of sekse, samen kan spelen.

WAT IS FLAG FOOTBALL?

Flag Football is een vorm van American football, maar kent eigen regels. Zo is het bij Flag Football niet toegestaan om te tackelen of ‘blocken’. In plaats daarvan draagt iedere speler twee ‘flags’, die zijn bevestigd aan een riem. De baldrager wordt gestopt door een van de flags af te pakken.

Het doel:
Het doel van het spel is om aan het einde van de speeltijd meer punten te hebben gescoord dan de tegenstander. Scoren doe je door het behalen van een “touchdown”. Dit is het met de bal in de hand en twee Flags op de heupen in de end-zone van de tegenstander staan. Dit levert 6 punten op. Scoren kan op twee manieren gedaan worden: door met de bal de endzone (scoringsgebied) in te lopen, een zogenaamde running play. De andere mogelijkheid is om de bal te vangen in de endzone, een passing play.  Om een poging tot scoren te doen, krijgt de aanval vier pogingen om een vastgestelde afstand te overbruggen (in Flag Football meestal 15 yards/15 meter). Lukt het niet om de afstand te overbruggen binnen vier pogingen, gaat balbezit over naar de tegenstander. In principe lijkt de essentie van het spel erg veel op de sport & spel variant “landje veroveren.”


Flag Football is een sport die is afgeleid uit American Football. Een van de meest herkenbare aspecten van American Football zijn de helmen en andere bescherming, ook wel padding genoemd. Flag Football is in de jaren ’40 ontwikkeld op militaire bases als recreatieve sport, daarom wordt er bij Flag Football geen bescherming gedragen. Als vervanging hiervoor draagt men ‘Flags’ om de heupen.

 

Flag Football

Meer informatie: Flag Football  en Werkboek Flagboek op school . Geschreven door Wayne Neijhorst en Martin Kuitert.

Zoek een vereniging in Nederland om Flag Football te spelen of schrijf je direct in bij AFBN Flag (binnenkort beschikbaar)

 

We hebben de namen van degenen die de foto’s hebben gemaakt, nog niet kunnen achterhalen. Laat ons weten als je de foto gemaakt hebt via webmaster@afbn.nl!