De AFBN Academy heeft Academy deelnemer en Dutch Junior Lion Rhyan Spill geïnterviewd over zijn ervaring bij de Academy.

 

Heb jij je al aangemeld voor de Academy op 1 juli in Eindhoven? 

 

Ik heet Rhyan Spill, ben bijna 18 jaar en ik speel bij de Eindhoven Raptors. We hebben een leuk team samen, en ik vind het altijd gezellig om met ze te praten en Football te spelen. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik ingestapt in deze sport en ben er direct door gegrepen! Ik kan me geen andere sport voorstellen die zoveel terug geeft aan de speler maar daar vertel ik zo nog verder over. Dit jaar heb ik de Academy dagen niet bezocht, maar dat heeft een reden: Inmiddels namelijk speel ik –samen met mijn broer Mitch- bij de Dutch Junior Lions en de DJL traint nu telkens de dag na een Academy dag.

 

Maar toch wil ik graag hier wat vertellen, omdat ik vorig jaar wel alle dagen aan de Academy meedeed, en hoop dat zoveel mogelijk (nieuwe) spelers dit ook gaan doen. Bij de Raptors werden we als spelers door de coaches gewezen op de Academy dagen en kregen we de links om ons in te schrijven. De coaches maakten ons zo enthousiast daarvoor en het heeft zeker niet teleurgesteld! Ze hebben 100% gelijk gekregen daarin.

 

Ze gaven ons aan dat het een grote kans is om van veel verschillende ervaren coaches –ook buitenlandse- instructie te krijgen, dat het leuk is om met heel veel andere spelers tegelijk met de sport bezig te zijn en dat je elke Academy dag zoveel nieuwe dingen leert. Maar de laatste Academy dag dit seizoen, op zondag 01 juli a.s., ben ik er gelukkig wel weer bij aangezien de DJL dat weekend vrij isIk heb er zin in om weer gecoacht te worden door die professionele coaches. Ze zijn heel vriendelijk en positief, maken het een leuk spel en je wordt er super gemotiveerd van.

 

Wat ik mooi vind aan American Football is de manier van leven die erbij hoort: maximale inzet geven en het respect voor de medespelers wat daardoor ontstaat. Van het lopen van de receiver routes tot het maken van de tackle en het tactische aspect wat hierbij komt kijken. Ik merk dat dit in je leven naast Football ook veel positieve invloed heeft. Daarom hoop ik dus dat veel (nieuwe) spelers deze sport kiezen voor de rest van hun sportieve carrière en dat ze de Academy dagen blijven bezoeken.

 

Mijn favoriete positie is Wide Receiver, dat speel ik bij de DJL maar bij de Raptors trainen we voor veel verschillende posities. Waarom WR? Naast het lopen van de routes komt het ‘shinen’ na de touchdown natuurlijk! Mijn favoriete NFL-team is Miami Dolphins: omdat mijn familie uit Florida komt was dat een logische keus en daar blijf ik bij. Natuurlijk heb ik een favoriete speler en dat is Jarvis Landry die nu bij Cleveland Browns speelt. Hij speelt mijn positie (WR), is net zo goed als Odell Beckham jr. maar zonder de kapsones van Odell.

 

Het mooiste moment dat mij bij zal blijven, en waarvan ik weet dat dat voor iedereen zo is, is het moment dat je de eerste hit krijgt van een ander, waarbij je plat op je rug gaat en weer opstaat. Dat is de lekkerste en belangrijkste hit die je krijgt in je Football carrière. Ik hoop dat jullie hiermee een goed beeld hebben gekregen waarom American Football, de Eindhoven Raptors en de Academy dagen zo belangrijk voor me zijn!