Geef je NU op voor de Academy in Eindhoven op 1 juli!

 

Mijn naam is Sebastian Serrano. Ik ben de nieuwe Head Coach van de AFBN Academy in Nederland.

 
Bij ons draait alles om DE JEUGD. Naar mijn mening moet dit onze belangrijkste focus zijn voor de ontwikkeling van de sport in Europa en met “onze” bedoel ik ons allemaal; sportbonden, clubs, coaches en sponsoren.
 
Het gebrek aan ontwikkelprogramma’s voor junioren en de ongebalanceerde groei van senioren ten opzichte van junioren brengt de toekomst van Football op ons continent in gevaar.
De “win today” cultuur die veel clubs hebben haalt een belangrijk deel van de aandacht weg van wat er echt toe doet, namelijk onze JEUGD.
Wij, coaches en organisaties, moeten hierop reageren en ons realiseren dat wijzelf mede verantwoordelijkheid dragen voor de toekomst van onze prachtige sport. Jezelf betrekken bij een jeugdprogramma in de buurt of anderen helpen om jeugdprogramma’s verder te ontwikkelen zou een morele plicht moeten zijn voor ons als coaches. Dat is de beste manier om verzekerd te zijn van een goede toekomst van het American Football in Nederland… of waar dan ook.
 
Iedere junior speler zou voor ons “goud” moeten zijn.
 
De AFBN Academy is een non profit organisatie. We zijn allemaal vrijwilligers, inclusief de bestuursleden, coaches en staff. Wij willen de spelers een goede basis geven voor de toekomst. Daarin proberen we een voorbeeld te zijn voor andere organisaties. We leveren lokale coaches en teams tools om hun eigen clubs te versterken. Dat doen we door gedurende het hele jaar acht kampen te organiseren voor jeugd U-16 en U-19. We nodigen bij elke Academy ook een hoog niveau gastcoach uit die clinics geeft aan onze coaches en werkt met de veldspelers. Dit is altijd een goede mogelijkheid om onszelf te verrijken. Het opent voor de atleten nieuwe perspectieven om voor zichzelf een toekomst in American Football voor te stellen. En het scherpt onze coaches en schaduw coaches in hun kennis en begrip van het spel. Er valt nog enorm veel te leren.
Ons doel is om de U-16 en U-19 deelnemers de beste en meest veilige oefeningen aan te bieden. Ik heb het dan over de fundamenten op elke veldpositie, hawk tackling, heads up tackling en andere technieken voor een veiliger en gezonde Football toekomst. Heel belangrijk is om de atleten sportiviteit en team spirit aan te leren, kortom Football Cultuur. Hier draait het allemaal om!
Schroom niet om ons te contacten als je wilt helpen. We hebben alle coaches, clubs, sponsors en vrijwilligers nodig om samen te werken aan een gezamenlijk doel; de toekomst van American Football is ONZE JEUGDSPELERS.
 
Hier zijn een paar links waar je ons kunt zien:
DANK JE WEL!
Sebastian Serrano
AFBN Academy Head Coach
=====================
My name is Sebastian Serrano, I am the new Head Coach of the AFBN Academy in the Netherlands.

 
We are all about THE YOUTH, in my opinion this should be one of the most important focus of the game in Europe this days, the focus of us all, Federations, Clubs, Coaches and Sponsors.
 
The lack of junior programs and the unbalanced growth of senior teams comparing to junior teams is putting the future of football in danger in the old continent. The culture of “win today” is establishing in many clubs taking away the attention from what really matters, our YOUTH. We Coaches and organisations must react and think that we are responsible for our own future, that we are investing on the future of our sport, getting involved with a youth program near us or helping others to create or develop youth programs should be one of our dues as Coaches… Theres no other way to ensure the future of American Football in the Netherlands… or anywhere else.
 
Every junior player should be gold to us.
 
This is what the AFBN Academy is, we are a non profit organisation, we are all volunteers, including board members, coaches and staff, we give players a good base for the future, try to be an example for other organisations, provide local Coaches and teams with knowledge and tools to improve their own clubs by organising 8 camps all over the Netherlands during the year for kid U-16 and U-19. We also invite a High level Guest Coach to every event of the Academy to impart clinics to our Coaches and work with the players in the field, this is always enriching for all of us, opens the kids minds to visualise a future as football players and develops our coaching staff and shadow coaches knowledge of the game, we never stop learning.
Our goal is to provide our campers (U-19 and U-16) with the best and safest practices, teach them fundamentals of all positions in the field, teach them hawk tackling, heads up tackling and other techniques that will ensure a more safe and healthy football career in their future as athletes, we teach sportsmanship and team spirit, in less words, Football Culture …  this is WHAT WE ARE ALL ABOUT.
Please do not hesitate to contact us if you think you can be of any help, we need all Coaches, clubs, sponsors and volunteers to work together with a common goal, the future of American Football. OUR YOUTH.
 
You can take a look at our work here:
 
 
 
THANK YOU!
 
Yours in Football.
 
Sebastian Serrano
AFBN Academy Head Coach.