Vandaag interviewen we de volgende gastcoach voor de AFBN Academy in Eindhoven, coach Klaudiusz. Coach Cholewinski zet zijn handtekening op elk team dat hij coacht dankzij zijn enorme schat aan kennis van de sport wat ook te zien is aan zijn football cv.
Klaudiusz, kun je ons vertellen wat je denkt over de ontwikkeling van jeugd football en het werk dat de Academy doet in Nederland?
De afgelopen twee jaar heb ik de kans gehad om met jonge spelers uit Nederland te werken op kampen in Duitsland en België. Ik was onder de indruk van hun snelheid en de manier waarop ze voorbereid waren. Het was een duidelijk teken dat regelmatig trainen resultaat oplevert.
Wat verwacht je van de deelnemers aan de volgende Academy dag, 1 juli in Eindhoven? Heb je nog aanbevelingen?
Ik ben erg enthousiast omdat ik nog nooit in Nederland zelf gecoacht heb, dus dat gaat een nieuwe ervaring zijn voor mij. Ik verwacht een hoog niveau, hard werk en vooral heel veel fun.
Wat is voor jou het mooiste aan coach zijn?
Persoonlijk hou ik van het reizen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken. Maar als coach is het mooiste en de grootste eer om te zien dat mijn spelers het hoogste niveau halen over de hele wereld. Dat geeft absoluut het beste gevoel.
Welk land was het leukste om als coach te mogen werken?
Ieder land op zich is speciaal en het is echt moeilijk om daar één club of land uit te kiezen. Het land waar ik absoluut het meeste kennis voor en voorbereiding op het coach-schap heb gekregen is Duitsland. In België bouwen we een club op, gebaseerd op de beste programma’s, en we hebben top coaches weten te strikken om daaraan mee te werken. de Brussels Black Angels beschikken over een enorme potentie om tot de Top-25 van Europa te gaan behoren. Maar qua organisatie zijn de Gdynia Seahawks altijd mijn club geweest. Het is prachtig dat je als coach kunt bijdragen aan een club die je als fan steunt. Gdynia is zeker de plek waar ik lange termijn terecht zou willen komen.

============================

Today we interview our next guest coach for the AFBN Academy in Eindhoven, Coach Klaudiusz. Coach Cholewinksi is always able to put his personal signature on every team he coaches due his huge knowledge of the game.

Coach Klaudiusz, please tell us your thoughts about youth football development and the work of the Academy in the Netherlands.
In the past 2 years I have had the opportunity to train young players from the Netherlands at several camps in Germany and Belgium. I was really impressed with their speed and physical preparation. It is a sign that regular trainings with young people pay off.
What do you expect from campers next Academy Day July 1st in Eindhoven? Any recommendations?
I am very excited because I have never had the opportunity to train in the Netherlands so it is a completely new experience for me. What I expect is a high level, hard work and above all – good fun!
What is the best part of being a Coach?
Personally, I like traveling, meeting new people and exploring new places. But as a coach, the greatest joy and honour for me is to watch my players in the greatest world’s leagues. It is definitely the best feeling.
In which country did you enjoy working as a coach most?
Each league is totally different and it is hard to choose one particular club or country. Definitely, the country where I have gained the knowledge and preparation for the job of a coach is Germany. In Belgium, we are creating a club based on the best football programms and we have managed to convince great trainers to cooperate with us. Brussels Black Angels has huge potential to become one of the top 25 European clubs. However, in terms of organization, Gdynia Seahawks in Poland has always been my place. It is wonderful to be able to support as a coach the club which you support as a fan. Gdynia is a place where I would definitely like to come back to for a long-term