Coach Bogey zal tijdens de Academy op 1 juli de Offensive Line voor zijn rekening nemen.

 

Coach van den Boogaard, je bent net vertrokken bij de Academy en nu alweer terug?

Ik ben eigenlijk nooit weg geweest! Ik heb de taken van Head Coach overgedragen een Coach Sebas maar ik zal nauw betrokken blijven bij de organisatie en vaker op het veld te vinden zijn om onze Nederlandse offensive linemen verder te helpen in hun ontwikkeling.

Waarom heb je de functie van HC eigenlijk neergelegd?

Het is wenselijk om voor de twee jeugdsporen die de AFBN heeft twee verschillende Head Coaches te hebben. Ik merk dat ik het ook mis om wekelijks op het veld te staan en dit geeft mij ook de vrijheid om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarnaast is Coach Serrano zo’n klasbak dat hij echt een meerwaarde is in deze functie. Het is een win – win voor het Nederlandse football dat we een coach als Sebastian hebben kunnen aantrekken!

Ik haal hieruit dat je binnenkort weer langs de Nederlandse velden staat als clubcoach?

Nee, nee zeker niet. Ik heb een uitdaging in het buitenland gevonden maar dat zal in juli bekend worden.

 

Wat verwacht je van de Academy in Eindhoven?

Ik hoop dat we een grote groep spelers morgen begroeten met toch minimaal tien offensive linemen waar ik de hele dag mee aan de slag kan. Ik kijk ernaar uit om als positiecoach te ervaren hoe het is om in het Academy blauw actief te zijn!

 

Heb jij je al aangemeld voor de Academy in Eindhoven?