De AFBN Academy heeft Academy deelnemer Doke van Asten geïnterviewd over haar ervaring bij de Academy.

 

Meld je HIER aan voor de Academy op 1 juli in Eindhoven

 

Ik ben Doke van Asten en bijna 15 jaar. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik begonnen met American Football in de vorm van flag football. Hoe ik bij American Football terecht ben gekomen is eigenlijk wel een grappig verhaal. Mijn zus Inya was op zoek naar een sport voor ons en we hebben eerst rugby bekeken. Maar we vonden de kleuren van de shirts niet mooi, en toen zijn we vergelijkbare sporten gaan onderzoeken: ijshockey en American Football. Wij kunnen niet schaatsen, en dus hebben we voor Football gekozen. En dat bevalt prima!

 

Al die tijd spelen we nu samen bij Eindhoven Raptors en we hebben absoluut een leuk team, iedereen is heel aardig en we kunnen goed met alle teamgenoten overweg. We hebben veel lol en  er heerst echt een teamgevoel. Vorig jaar zijn we gestart met het volgen van de Academy dagen, en ook dit jaar proberen we er zo vaak mogelijk bij te zijn. Onze coaches hebben ons enthousiast gemaakt om de Academy dagen mee te doen en vertelden hoe belangrijk deze dagen zijn om te leren, en dat klopt! Ik merk heel goed dat ik beter ga spelen.

 

Ook de beide Academy’s in Hilversum en Leiden dit jaar waren heel leuk en leerzaam. Juist de positie trainingen door goede coaches, vooral ook de internationale coaches. Zeker de laatste Academy dag voor de zomer op 1 juli zijn we erbij, want die is bij ons in Eindhoven! Lekker trainen met veel teamgenoten.

 

Wat ik merk op de Academy dagen is dat de coaches het hartstikke leuk vinden dat er meisjes meedoen, en ze dat ze ons extra motiveren en aanmoedigen. Meisjes moeten zeker deze sport gaan spelen: gewoon omdat het zo’n mooie sport is en alles te trainen is. Iedereen kan meedoen bij onze sport. Het tackelen en ‘hitten’ vind ik echt leuk., en ook dat ik kan sporten zonder dat ze er rekening mee houden dat ik een meisje ben. Mijn positie op het veld is wide receiver, ik vind het leuk om de routes goed te lopen. En misschien is het voor mij beter om niet de ‘zware’ lijn spelers tegen te komen.

 

Ik hoop echt dat er veel (nieuwe) spelers naar onze Academy dag komen, en dat ze merken hoe professioneel de coaches zijn en hoe motiverend het is om met zoveel spelers samen te trainen. Ik heb er echt zin in!