Komende weekend worden zowel de Nederlandse Kampioenschappen American Football als een ontmoeting tussen de regerende Nederlandse en Poolse teams gespeeld allemaal op een van de meest geschikte velden in het Europees American Football.  Op Sportpark Sloten vindt alle actie plaats op het nieuwe geavanceerde American Football veld welke aan het begin van dit jaar is geïnstalleerd.

De deelnemers voor de Senior Full Contact finales hebben zichzelf vandaag kenbaar gemaakt. In de Eerste Divisie heeft de Amsterdam Crusaders II het eerste kaartje verdient voor de Runners-Up Bowl. De Cru versloeg de bezoekers uit Almere, de Flevo Phantoms met een score van 33-13. Het tweede ticket is voor de Raiders. De Hagenezen wisten op eigen veld de Giants uit Groningen te verslaan met een einduitslag van 27-14.

In de playoffs van de Eredivisie hebben de American Football clubs uit Hilversum en Lelystad een plek in de Tulip Bowl weten te bemachtigen.  De Lelystad Commanders won van het team uit de sleutelstad, Leiden Lightning met 25-20 terwijl in Hilversum, de Hurricanes een ruime zege boekte ten koste van de Arnhem Falcons (27-14).  Lelystad plaatste zich voor het eerste keer in hun clubgeschiedenis voor de Tulip Bowl, welke dit jaar voor het 34e keer word gehouden.

Op 7 juli aanstaande wordt de Runners-Up Bowl (15.00 uur) en op 8 juli word de Tulip Bowl (16.00 uur) op Sportpark Sloten in Amsterdam gespeeld.  De NK’s senior tackle football worden omlijst met de flag football finales, jeugd finales en internationale ontmoeting tussen de Amsterdam Crusaders I (welke alleen internationale wedstrijd speelt) tegen de regerend Poolse kampioen, Wrocław Panthers. Het programma wordt van eten en entertainment voorzien en er zijn zitplaatsen met een prima uitzicht over het veld voor 1250 man.

Tickets zijn online te koop bij de AFBN Ticketshop

Schema:

Tijd     Zaterdag 7 juli 2018
11.00  Cadets Finals
14.00  1ste Divisie (Runners-Up Bowl) The Hague Raiders vs. Amsterdam Crusaders II
18.00  Cru International vs. Wrocław Panthers

Tijd     Zondag 8 juli 2018
Flag Finales
10.00 Peewees Flevo Phantoms vs. 010 Trojans
10.00 Senioren  Den Haag Hyena’s I vs. Purmerend Barbarians
12.00 Cubs Utrecht Dominators CB vs. 010 Trojans
13.00  JT Finals (Dyan Kralt Bowl) Amsterdam Crusaders vs. Amsterdam Panthers
16.00  Ere Divisie (Tulip Bowl XXXIV) Hilversum Hurricanes vs. Lelystad Commanders

Locatie: Sportpark Sloten, Sloterweg 1045, 1066 CD Amsterdam