16 Teams in 3 divisies

16 Senior tackle-teams zich ingeschreven voor de competitie.

We willen teams in de opbouwfase de gelegenheid geven een goede start of herstart te maken. Maar we willen ook een evenwichtige leuke competities indelen. 

Tweede divisie voor opstartende teams

Dit jaar hebben we een tweede divisie als de opstartdivisie voor nieuwe teams. En dat deze divisie afsluit met play-offs en de finale.

Dit is niet alleen positief voor de Tweede divisie. Dit biedt ook scheidsrechters meer kans om een finale te fluiten. Dat is weer belangrijk voor de motivatie van scheidsrechters. Dat helpt ons om nieuwe refs te betrekken en ze te behouden.

Week on, Week off!

Het wedstrijdschema is zoveel mogelijk gebaseerd op week op en week af.  Soms komt dat niet goed uit en speel je meer. Maximaal 2 weken achter elkaar.

We hopen dan natuurlijk wel dat de weergoden ons goed gezind zijn. En dat we niet met veld afkeur te maken krijgen. Dan zal het wel nodig zijn om meer dan 2 keer achter elkaar te spelen. Helaas hebben we daar geen invloed op.

Verdere aspecten

Bij het maken van dit schema hebben we ook rekeningen gehouden met:

  • Weekenden voor onze Nationale Lions,
  • IFAF dagen vrijgehouden voor Europese wedstrijden,
  • Wedstrijdlocaties voor Tackle en Flag,
  • Schoolvakanties.

Beste schema mogelijk

Het maken van het wedstrijdschema is altijd wat wikken en wegen. Maar met dit schema hebben we het beste wat schema mogelijk gemaakt.

Meer teams, meer refs, meer wedstrijden!

Maar we hopen ook vooral dat we met zijn allen volgend jaar meer teams hebben. Zodat we zonder teveel gedoe een prachtige indeling kunnen maken. Een wedstrijdschema waar iedereen meteen tevreden mee is. Een jaar lang knallen!