Afgelopen zondag werden de MVP’s van het AFBN seizoen 2018 bekend gemaakt tijdens de Super Bowl Party in Amsterdam. Bij Tackle werd Commander Carlo van Deventer gekroond tot MVP, bij Flag ging de prijs naar Cliff Dankers.

“Ik verwachtte niet dat ik de prijs zou winnen, dus heb ik geen speech voor jullie.” reageerde Van Deventer toen zijn naam genoemd werd door AFBN voorzitter Gian Zandonà.

Van Deventer: “Niet alleen ik, maar het hele team verdient dit. De offense, defense en special teams zorgen met z’n allen voor dit succes. Ik wil het hele team, de Lelystad Commanders en de AFBN bedanken.”

Vanuit Canada belde bondscoach Michael Williams: “Onwijs gefeliciteerd Carlo! Het is een plezier om je te mogen feliciteren. Als coach van de Dutch Lions ben ik trots op je, maar ook op alle andere genomineerden. Wij hebben mensen als jullie nodig om de sport te laten groeien. Jullie harde werk en inzet voor de sport moet beloond worden en in de vorm van deze Awards willen wij jullie wat teruggeven.”

Bij Flag won Cliff Dankers de MVP Award, helaas kon hij door omstandigheden niet aanwezig zijn op de Party.