Voor de Flevo Phantoms is het nieuwe seizoen een begin van hun avontuur in de Eredivisie. Het hoofddoel is om veel te leren en groeien in zowel leden als capaciteiten. De overstap naar de Eredivisie is niet om te onderschatten, maar de spelers zijn er allemaal helemaal klaar voor.

Eén van de spelers die in de gaten gehouden moet worden is running back Steef den Uijl. Verkozen tot 2018 Season MVP bij de Phantoms vanwege zijn consequent sterke runs. Den Uijl speelt altijd naar verwachting of stijgt daar boven uit. Een andere grote naam is fullback en linebacker Vincent Geene die met een zowel kracht als snelheid een grote rol zal spelen in de offense en defense. We zullen ook dit seizoen veel horen van Sjoerd van der Meer. Hij zal een grote rol spelen voor de defense met zijn onuitputbare motor en niet te stoppen drive om te winnen. Tot slot hebben de Phantoms rookie Gino Akkerman uit de jeugd bij het seniorenteam gevoegd. Gino heeft een jaar ervaring gedaan in Amerika op high school niveau en keerde terug bij de Phantoms vorig jaar. Na een half seizoen in de jeugd, was het tijd om op te stromen naar de senioren. 

De eerste wedstrijd van de Phantoms is tegen de Groningen Giants en zal de eerste test zijn of de harde winter trainingen hun vruchten hebben afgeworpen. De Giants zijn een sterk team dat vorig seizoen op dezelfde plek als de Phantoms zijn geëindigd in de Eerste Divisie. Dit belooft een goede test van kracht en wil te worden. Deze wedstrijd zal een maatstaaf zijn voor de rest van het seizoen voor de ploeg uit Almere.

De gameplan van de Phantoms dit seizoen is duidelijk: hun wil opleggen bij de offense en defense. “Dat wil zeggen dat de Phantoms moeten domineren met of zonder bal. Zelfs op defense moet je aanvullen,” aldus Head Coach Ronald Callenbach.

Het gameplan wordt iedere wedstrijd aangepast aan de tegenstander. Er ligt een gevarieerd playbook klaar waar verschillende plannen mee gemaakt kunnen worden. Vanavond ontdekken de Phantoms wat deze aanvallende manier ze gaat brengen. Om 19:00 uur is de kickoff tegen de Giants in Groningen.