De Groningen Giants hebben ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Op een natte zondagmiddag wonnen de Giants met 22-6 van Lightning Leiden.

Een van de uitblinkers van de wedstrijd was Giants receiver Edu Brooke. Met 2 touchdowns nam hij zijn team op sleeptouw. Voorafgaand aan de wedstrijd voorspelde Brooke nog lachend op Radio OOG dat hij 2 touchdowns ging maken. Brooke: “Het is absoluut weer een goede team win. We hebben allemaal hard geknokt en hebben de overwinning over de streep getrokken. De Defense was weer sterk en met de Offense konden we goede lange drives neerzetten en afmaken. Mijn touchdowns kwamen doordat we onszelf in de juiste posities kregen door het goed uitvoeren van de drives.”

Het weer in Groningen was niet al te goed. De regen kwam de hele wedstrijd naar beneden en dat had invloed op het spel van beide teams. “In de regen spelen is altijd vervelend als receiver, maar onze QB Ter Veld heeft een sterke arm en krijgt in alle weercondities de bal op de juiste plek,” aldus Brooke.

Dany Ortega (Leiden): “We hebben dit verlies aan onszelf te danken. We hebben ondermaats gepresteerd. Met wat rookies op de O-lin liepen de running plays wel goed, maar de passing play waren te wisselvallig vandaag. De wedstrijd was wel meer in verhouding dan tegen de Crusaders.

“Het gevoel is dit keer slechter als vorige speelronde. Groningen is net gepromoveerd naar het hoogste niveau en dan moeten we gewoon veel beter spelen. We moeten meer fire en gretigheid tonen op de offense. Beter routes lopen en de wil hebben om een bal te vangen. Ook moet de wil om te winnen omhoog. Als dit gebeurt dan komt het goed.”