De Hilversum Hurricanes winnen een zwaarbevochten wedstrijd met een punt verschil. Almere was een groot deel van de wedstrijd de leidende ploeg met 12-6, maar uiteindelijk wist de regerend kampioen de winnende TD te maken.

Door het slechte weer had spelverdeler Maurice Tielen van de Hurricanes moeite om de passing game opgang te brengen. Het ging meteen mis in het eerste kwart. Een punt werd geblokt, waardoor Almere op een ideale positie kon beginnen. Na een goede run werd ook meteen de eerste TD van de wedstijd gemaakt. De PAT (point after touchdown) werd geblokt hierdoor bleef de score 6-0 in het voordeel van de Phantoms.

In het tweede kwart wist Almere nog eens te scoren door kleine foutjes en overtredingen van de Hurricanes. Voor de 2de keer werd de PAT gestopt, waardoor de score op 12-0 kwam.  Hilversum wist dat er iets moest veranderen. De Hurricanes die duidelijk Almere onderschatte, ging een zware wedstrijd tegemoet. Aan het eind van de 2de kwart wist Tielen zijn receiver Robin Hetharia te vinden voor een touchdown. Net als bij Almere, werd ook bij Hilversum de PAT geblokt en stond de score bij rust 12-6.

Na de rust was er bij de defense van Hurricanes veel veranderd en kwam Almere bijna niet meer tot terreinwinst.  De aanval kon echter geen vuist maken, waardoor weinig veranderde op het scoreboard.

In het vierde kwart konden de toeschouwers uit Hilversum eindelijk juichen toen receiver Stephan Rasch een diepe pass van Tielen ontving en, na een slalom door de defensie van Almere, naar de endzone kon sprinten. Waardoor er 12-12 op het scoreboard kwam te staan. Nu werd het nog even spannend voor kicker Tim Beuckens maar deze kon de PAT nu wel tussen de palen schieten, waardoor de Hilversummers met een score van 12-13 de leiding pakte. Deze tegenslag kwam Almere niet te boven, waardoor dit ook de eindstand bleek te zijn.