Vanavond om 19:00 uur is de kick-off van de “Game of the Week”. In Amsterdam spelen de Amsterdam Crusaders tegen de Arnhem Falcons. Twee weken geleden maakte de Crusaders hun rentree in de Eredivisie in Leiden. Deze wedstrijd werd door de Amsterdammers met 54-0 gewonnen. Vanavond staan ze tegenover een geduchte tegenstander, tijdens de eerste thuiswedstrijd voor de Crusaders.

Head coach Hassan Alebade kijkt uit naar de eerste wedstrijd in Amsterdam: “We hebben natuurlijk zin in onze eerste thuiswedstrijd. Iedereen mag verwachten dat wij met het hele team 110% gaan geven zoals we altijd doen. De focus leggen we op ons eigen team, zoals we elke wedstrijd doen.”

De wedstrijd is bestempeld als de “Game of the Week”, dus er ligt extra veel aandacht op deze competitiewedstrijd en wordt niet op zondag maar op zaterdagavond gespeeld. Volgens Alebade maakt dat niks uit: “Dat deze wedstrijd op zaterdagavond gespeeld wordt, hebben we niet besproken met elkaar. Een wedstrijd is een wedstrijd. We moeten gewoon goed voorbereid de wedstrijd ingaan. Arnhem is een sterke tegenstander. Er verandert ook weinig dat dit de “Game of the Week” is. Wij willen winnen en focussen op ons eigen team. “

De Crusaders gaan niet met een gehele fitte selectie de wedstrijd in. “We hebben een aantal spelers met een lichte blessure, maar we moeten door. Dus de policy “the next guy up” gaat werken. Iedereen moet elkaar kunnen vervangen op hun positie,” aldus head coach Alebade.