Zondag 17 maart komen de Utrecht Dominators op bezoek bij de Groningen Giants. Deze wedstrijd is de “Game of the Week” en belooft een interessante te worden.

De Groningen Giants spelen nu voor de derde keer op rij thuis. Tot nu toe is het team ongeslagen, maar toch is het schema niet helemaal voordelig voor de Giants. Bestuurslid Jochem Hilberdink: “De timing is voor ons nadelig. Je hoopt altijd dat je voor je eigen thuispubliek kan spelen met mooi weer. Nu hebben wij nota bene de eerste vier competitie wedstrijden op rij thuis. Die verdeling is natuurlijk heel scheef. Dit betekent dat ons thuis publiek het doorgaans moet doen met veel regen en koude temperaturen. Voor onze mentaliteit en voorbereiding maakt het geen verschil en we trainen op dezelfde manier gedisciplineerd door. Maar wij hopen dat het volgend jaar afwisselender is.”

De Giants gaan niet helemaal fit week 3 in. “Er zijn wel enkele (lichte) blessures, maar we staan zondag weer met een volwaardig team op het veld. Door onze brede selectie geldt bij ons next man up, als er iemand weg valt, dan staat er wel iemand anders op,” aldus head coach Raymon Niewold. Zijn collega Alexander Kah, offensive coordinator, vult aan: “Die pijntjes zullen geen invloed hebben op mijn gameplan. Tijdens de wedstrijd zijn die pijntjes meestal wel vergeten.”

Na 2 weken Eredivisie staan de QB E. Ter Veld en WR E. Brooke van de Giants bij de beste 3 spelers van de divisie. Alexander Kah: “Ons QB/WR tandem is zeker goed geweest de eerste twee wedstrijden. Maar de run game blijft een belangrijk onderdeel van ons gameplan en ik vind dat we in beide categorieën nog kunnen verbeteren. Het liefst staan we bij alle drie de offensive stats in de top 3. Maar goed spel en de winst blijft het belangrijkst.”

Vertrouwen is hoog in Groningen en dat nemen ze ook mee naar de aankomende wedstrijd tegen de Dominators. Raymon Niewold: “We verwachten door te gaan met ons momentum, we zitten in een flow en dat willen we tegen Utrecht weer laten zien.”
Alexander Kah: “Utrecht heeft het ons in het verleden wel eens lastig gemaakt en zullen dit ongetwijfeld zondag weer proberen te doen. Maar ik heb vertrouwen dat we aantal keer gaan scoren op offense en dat de winst in Groningen blijft.”

Ook Defensive coordinator John Kamminga heeft vertrouwen: “In de afgelopen twee wedstrijden hebben we laten zien dat we kunnen leunen op een sterke verdediging. Zoals elke wedstrijd in de Eredivisie is ook Utrecht een team waar we op ons best moeten spelen om de punten in eigen huis te houden. Ik verwacht daarom ook van het hele team, maar van de defense in het bijzonder, dat er goed en hard gespeeld word. Niet alleen de aanval en de passing game is één van de beste in de league, ook de defense, met nog maar één touchdown tegen, behoort in de bovenste regionen thuis. Dat moeten we elke wedstrijd weer waar maken.”

Kan je niet in Groningen aanwezig zijn, dan kun jij later deze week de wedstrijd terugzien als “Game of the Week”.