De finale van de Eredivisie American Football vindt dit jaar plaats op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. De strijd om de 35e Tulip Bowl is op zondag 7 juli het klapstuk van een groots opgezet finaleweekend.

Op zaterdag 6 juli vindt de strijd om de titels bij de Cadets (onder 15 jaar) en de Eerste Divisie plaats. Op zondag 7 juli is de finale tussen de Juniors (onder 19 jaar), die strijden om de Dyan Kralt Bowl en wordt het weekend afgesloten met de Tulip Bowl.

“Het rugbycentrum is een ideale locatie om de finales te organiseren. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig en we hebben genoeg ruimte voor mooie side events,” aldus Gianvittorio Zandona, voorzitter van de AFBN.

Op zondagochtend organiseert de AFBN eveneens een Flag Footballtoernooi voor de aanwezige bezoekers. “Het is een toegankelijke manier om de bezoekers in beweging te krijgen en in aanraking te laten komen met de sport,” aldus Zandona.

Het finaleweekend wordt georganiseerd in samenwerking met sportevenementenbureau SPINN Sports. Roy van Damme, van SPINN Sports: “Wij willen er een mooi American Footballweekend van maken, met aantrekkelijke wedstijden, maar ook met entertainment en side events voor de bezoekers en jeugd. Zo komt er een fanplein met horeca en activiteiten. Dit plein is vrij toegankelijk.”

Dagkaarten voor de wedstrijden zijn te koop voor €15 en zijn vanaf nu te koop op via de pagina van de Tulip Bowl.
Leden van de AFBN krijgen korting, de code is te verkrijgen bij je vereniging.