In oktober gaan de Dutch Lions, het Nederlands team American Football, de strijd aan tegen Finland en Denemarken voor kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2020. Nederland speelt op zaterdag 12 oktober thuis tegen de Finnen. Een week later, op zaterdag 19 oktober, spelen de Lions in en tegen Denemarken. 
 

Sinds het begin van dit jaar is de American Football Bond Nederland druk bezig om de sport naar een hoger plan te tillen. De bond ging een samenwerking met sportmarketingbureau SPINN Sports aan, gaf de Eredivisie een nieuw jasje én richt zich nu op de Nederlandse teams.

“Voor de ontwikkeling van onze sport en spelers is het heel belangrijk dat het nationale team, de Dutch Lions, deze kwalificatiewedstrijden gaan spelen. Onze gemotiveerde staff, onder aanvoering van head coach Michael Williams, kijkt er naar uit om met het team toe te werken naar deze wedstrijden. De locatie voor de thuiswedstrijd maken wij later bekend, maar we willen er een feest van maken voor iedere sportliefhebber,” aldus Gianvittorio Zandona, voorzitter van de AFBN.

Het speelschema:
Zaterdag 12 oktober: Nederland – Finland, nader te bepalen locatie
Zaterdag 19 oktober: Denemarken – Nederland, Gentofte, Denemarken
Zaterdag 26 oktober: Finland – Denemarken, MUP Stadium, Finland

Naast de senioren, willen ook de Dutch Junior Lions (onder-19) zich kwalificeren voor het EK 2019. Op zaterdag 27 april spelen zij tegen Spanje U-19 in Arnhem. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via deze link.