In eigen huis hebben de Lelystad Commanders vandaag het tweede ticket voor de play-offs gepakt. Nadat de Amsterdam Crusaders een uur eerder het eerste ticket verzekerden, verzekerden de Commanders met hun 48-33 overwinning op de Flevo Phantoms hun eigen plekje in de knock-out fase.

Voor de Commanders was een ticket bij winst nog niet helemaal zeker – Lightning Leiden moest in hun match tegen de Hilversum Hurricanes verliezen om de Commanders te verzekeren van in ieder geval een tweede plek in poule B. De Leidenaren konden laat in het vierde kwart de rush van Hilversum niet stoppen, waardoor de Commanders hun ticket in eigen hand hadden (lees wedstrijdverslag Hilversum-Leiden hier).

Het spel lag lange tijd stil, laat in het tweede kwart. Door de naderende onweer werd wijselijk besloten de game een halfuur stil te leggen. Er werd besloten de game te hervatten vanaf Q3, om een dubbele pauze te voorkomen. De Commanders gingen met 14-0 de lange onderbreking in en wisten de comeback van de Flevo Phantoms af te houden en zelf nog een aantal touchdowns te scoren. De eindstand werd bepaal op 48-33, waardoor de Commanders zichzelf verzekeren van een ticket voor de play-offs voor de Tulip Bowl 2019 op 7 juli!