Tot onze grote spijt delen wij hierbij mede dat is besloten de Dutch Junior Lions niet naar het EK in Bologna af te laten reizen, aan het einde van deze maand.

Er is de afgelopen tijd zeer intensief gerekend, vergaderd en overlegd, samen met de staff van de Dutch Junior Lions, en helaas zijn wij tot de conclusie gekomen dat het benodigde bedrag om af te reizen onhaalbaar is.

Dit heeft meerdere oorzaken. De belangrijkste redenen vinden hun oorzaak in de keuzes die er voor 2019 zijn gemaakt. Helaas plukt de sport in Nederland daar nu de rotte vruchten van.

Wij vinden het ontzettend vervelend voor de spelers en de staff dat dit besluit is genomen, en uiteraard voor de sport in Nederland in zijn geheel. Niet alleen missen de spelers van de Dutch Junior Lions nu een belangrijke en leuke ervaring, die zij kunnen overbrengen op hun teamgenoten in de competitie, maar de imagoschade die wordt toegedaan aan American Footballend Nederland is ook enorm.

We weten nog niet wat de gevolgen voor de Senior Dutch Lions zullen zijn voor het volgende internationale toernooi. Dit betreft ook een Europees kampioenschap.

Wij zien de ernst in van bovenstaande zaken. Maar hoe erg de gevolgen ook zijn, het zou het einde van de bond – en dus ook de nationale competities – zijn geweest als wij de Dutch Junior Lions naar het EK hadden laten gaan. Niet alleen dat, maar de kosten van het EK kunnen gewoonweg niet worden betaald. 

Wij hopen dat u inziet dat wij er alles, maar dan ook alles aan hebben gedaan om een oplossing te vinden, samen met het teammanagement van DJL, om het team alsnog te laten gaan, maar helaas is dat na een lange en stressvolle periode niet gelukt.  

Door dit besluit nu te nemen, hopen wij in ieder geval een start te maken van een gezonde financiële toekomst, zodat wij nooit meer in een dergelijke situatie terecht hoeven komen. 

Namens de bond willen wij alle spelers van de Dutch Junior Lions ontzettend bedanken voor hun inzet en moeite. Maar uiteraard ook de mensen van de staff, de mensen die mee zijn gereisd tijdens trainingen en kwalificaties, en de mensen die uit eigen initiatief donaties hebben verzameld. Deze inzet wordt enorm gewaardeerd.