De Rotterdamse 010 Trojans hebben de Eerste divisie American Football 2019 gewonnen. Ze waren vandaag in Arnhem met 3-15 te sterk voor de Amsterdam Panthers, waardoor zij de besten van hun divisie zijn geworden. De MVP-awards voor zowel defensive als offensive player gingen ook naar de Trojans.

Tegen het begin van het tweede kwart begon het te regenen in Arnhem, wat het speelveld glad en vervaarlijk maakte. Hierdoor moesten de teams hun strategie aanpassen, waardoor er minder gescoord werd. Tot in het vierde kwart was de stand 0-9, maar met een field goal voor de Panthers en een touchdown voor de Trojans was de eindstand beslist.

Quarterback Ferdi van de Trojans kijkt kritisch maar positief terug op de game en het seizoen: “We hebben deze wedstrijd echt als een team gefunctioneerd. Na een seizoen met ups en downs, ben ik daar heel trots op. We hebben wel fouten gemaakt, maar daar leer je van en met al deze ervaring gaan we volgend seizoen naar de Eredivisie.”

Zondag wordt het Tulip Bowl weekend vervolgt met de Dyan Kralt Bowl en de Tulip Bowl XXXV, tussen de Amsterdam Crusaders en de Lelystad Commanders.