In een spannende match om de nationale titel, kwam de Crusaders Cadets uiteindelijk als winnaar het veld op rennen. Hun tegenstanders, de Cadets van Lightning Leiden, boden genoeg weerstand, maar na de lead gepakt te hebben met halftime, gaven de Amsterdammers die niet meer uit handen.

Ronald Buijs, coach van de Amsterdamse Cadets, zag de wedstrijd al snel hun kant op gaan: “We hadden een heel goed beeld van hun defense, dus we hadden de hele wedstrijd lang het gevoel dat we konden scoren. Het werd in het laatste kwart nog even spannend, maar ik heb geen moment het gevoel gehad dat we deze wedstrijd niet gingen winnen.”

Later vandaag volgt de match voor de Runners-up bowl tussen de Amsterdam Panthers en de 010 Trojans. Zondag wordt het Tulip Bowl weekend vervolgt met de Dyan Kralt Bowl en de Tulip Bowl XXXV, tussen de Amsterdam Crusaders en de Lelystad Commanders.