De Amsterdam Crusaders hebben vandaag de Tulip Bowl gewonnen door de Lelystad Commanders te verslaan met 37-7. Het is voor de twintigste keer in de clubhistorie dat de Amsterdammers deze prijs binnenslepen.

De wedstrijd begon spannend, toen de stand na het eerste kwart 7-7 was. Tegen het eind van het derde kwart was de tussenstand echter al opgelopen naar 21-7 en werd dus besloten op 37-7.

Headcoach Michiel Veerkamp van de Commanders kijkt toch gematigd tevreden terug op de game: “Het was een goeie wedstrijd, spannender dan menig mens van te voren had verwacht. Ik denk dat we de Crusaders goed partij geboden hebben en ik ben tevreden op de manier waarop de ploeg gespeeld heeft.

“Helaas hebben we niet het maximale uit het seizoen gehaald. Als wij komend jaar meer en consequenter trainen, kunnen we waarschijnlijk een nog succesvoller seizoen draaien.”

Headcoach Hassan Alebade van de Amsterdam Crusaders is optimistisch over het resultaat maar blijft vooruit kijken: “Mijn complimenten aan Lelystad, want zij hebben een goede partij gespeeld. Maar onze defense heeft ons vandaag staande gehouden terwijl de offense deden wat ze moesten doen. Ik had niet het gevoel dat de Commanders op voorsprong zouden komen na het eerste kwart, want ik heb het hele seizoen al enorm veel vertrouwen in onze defense.

“We hebben een goed seizoen gedraaid, waarin wij Nederland hebben laten zien dat wij de beste zijn. Over een paar jaar willen wij gewoon weer Europees spelen.”

MVPs

Beide MVPs spelen voor Amsterdam Crusaders. Defensive MVP wordt nummer 21 Soufyan Dardour, Offensive MVP werd 8 Leroy Teunis.