De Arnhem Falcons wachten nog altijd op hun eerste Tulip Bowldeelname, en wie weet is het dit seizoen zover. Hoofdcoach Christian Heister houdt zich maar vast aan het gezegde dat driemaal scheepsrecht is.

Afgelopen twee seizoenen wisten de Falcons de play-offs te halen. Twee keer werd verloren: in 2018 van de Hilversum Hurricanes, vorig seizoen van de Lelystad Commanders.

“We hebben nog onafgemaakte zaken,” zegt hoofdcoach Christian Heister vol vertrouwen, al wil hij niet stellen dat zijn ploeg dit seizoen beter is dan vorig seizoen. “Het heeft geen zin om teams te vergelijken. Als ik zeg dat dit team beter is, dan zeg ik meteen dat het vorig jaar niet goed genoeg was. Ik vergelijk liever de laatste training met de volgende. Daar moet progressie in zitten.”

En die progressie lijkt er te zijn, al moet Heister vooralsnog afgaan op de trainingen en twee oefenwedstrijden tegen ploegen die minder weerstand boden dan de Lelystad Commanders, zondag de eerste tegenstander.

Wat we mogen verwachten van de Falcons? In elk geval een goede running game. “Het is een publiek geheim dat onze running game goed is. Maar we moeten meer aspecten van het spel verbeteren. De defense heeft meer ervaring dankzij een paar nieuwe jongens en in de voorbereiding hebben we ook aan de special teams meer aandacht kunnen geven.”

Hij wil misschien zelf niet vergelijken, maar al met al lijkt het erop dat de Falcons dit seizoen een stap voorwaarts kunnen maken ten opzichte van vorig jaar. Zondag wordt er meer duidelijk, tegen de ploeg die vorig jaar in de eerste week nipt van de Falcons wisten te winnen.

“Of we ons willen revancheren? Elke wedstrijd is een revanche,” zegt Heister. “Is het niet voor de ene ploeg, dan wel voor de andere. Lelystad heeft een goede passing game, maar ze hebben ook zwakke punten. Het is aan ons die bloot te leggen. Maar we weten niet hoe zij er precies voorstaan, en wij ook niet. De laatste officiële wedstrijden waren lang geleden. We zullen respect, maar geen ontzag hebben. Niet voor Lelystad, niet voor de andere ploegen.”

Bekijk hier de previews van de andere teams: