Het gepromoveerde 010 Trojans hoopt dit seizoen meteen een gooi te kunnen doen naar een plek in de play-offs. De grootste uitdaging voor hoofdcoach Kevin Boerman is het fit houden van zijn kleine selectie.

Op papier valt de grootte van de groep spelers waarmee Boerman dit jaar kan werken nog wel mee, met 35. Door enkele zwaar geblesseerde spelers kan hij echter aan het begin van het seizoen een beroep doen op minder dan dertig jongens. Van wie ook nog aardig wat nieuwe jongens.

“Zij zullen snel moeten gaan leren,” zo stelt Boerman, die zijn ploeg vorig jaar kampioen zag worden van de eerste divisie, dankzij een zege op Amsterdam Panthers in de finale. “Maar gezond blijven is het belangrijkste,” aldus de hoofdcoach. “Als we dat voor elkaar krijgen, kunnen we een heel eind komen. Ik verwacht dat we met de meeste ploegen goed kunnen meekomen. We willen dan ook tot het laatst blijven meedoen om een plek in de play-offs. Vandaaruit kan van alles gebeuren.”

Ondanks dat Boerman nog ‘een beetje dun in de manschappen’ zit, is de situatie ten opzichte van vorig seizoen wel verbeterd. Het verklaart wellicht zijn optimisme. Waar veel jongens afgelopen jaar zowel in de offense als de defense moesten spelen, gaat dat dit seizoen nog maar voor één of twee spelers op.

En Boerman kreeg in januari een positieve verrassing. “We kregen met Lasse Budde een Deense jongen met veel ervaring in de schoot geworpen. Hij is receiver en running back. Ik heb hem zo kunnen inpassen, dus dat is fijn.”

010 Trojans zal dit seizoen op de aanval moeten leunen, verwacht de hoofdcoach. “Onze offense is nagenoeg hetzelfde gebleven, dus daar kunnen we op voortbouwen. Voor de defense hebben we een heel nieuwe coaching staf en veel nieuwe jongens, dus daar is wel veel veranderd. Maar ik hoor goede signalen, en heb veel goeds gezien in de oefenwedstrijden.”

In tegenstelling tot veel andere ploegen kon 010 Trojans de vorm testen. In december werd nipt verloren van Gent, eind januari werd Antwerpen met 49-0 verslagen. “Gent is een ploeg die in de Nederlandse competitie wel goed mee zouden kunnen, Antwerpen werd vorig seizoen laatste op het hoogste Belgische niveau en heeft haast een heel nieuw team,” zo duidt Boerman de twee resultaten. “We hebben zelf het een en ander kunnen testen. We zijn klaar voor het seizoen.”

Bekijk hier de previews van de andere teams: