De Hilversum Hurricanes haalden afgelopen seizoen als regerend kampioen de play-offs niet. En dus zit de ploeg aan het begin van een nieuw seizoen vol revanchegevoelens.

Hoofdcoach Markus Zielke is duidelijk in zijn analyse over het afgelopen seizoen, waarin zijn ploeg door een slechter onderling resultaat tegen Arnhem Falcons de play-offs misliep. “We hadden last van een Tulip Bowl hangover,” zo stelt hij. “Na het kampioenschap van 2018 dachten te veel jongens dat ze ook wel konden winnen als ze een stapje minder hard liepen. Daarvoor verloren we vooral aan het begin van het seizoen onnodig wedstrijden.”

Een gewaarschuwd team telt voor twee, zullen we maar zeggen. Zielke verwacht dat zijn team zondag tegen Utrecht Dominators meteen goed begint aan het nieuwe seizoen. “Revanche is het plan,” aldus Zielke, die weet dat de tegenstander vorig seizoen geen wedstrijd wist te winnen. “Toen ik coach van Leiden was, dacht ik ook dat dat het een makkie zou worden tegen Utrecht, maar toen verloren we. Je mag niemand onderschatten.”

De hoofdcoach heeft na de teleurstelling van vorig seizoen niet de zweep er extra over gegooid in Hilversum. Hij is van mening dat de motivatie bij de spelers zelf vandaan moet komen. “Ik kan als coach niet achter vijftig jongens aan zitten. En ze moeten wel graag voor je blijven spelen. Aan spelers die stoppen, hebben we ook niets. We hebben wel de keuze gemaakt om jongens te laten spelen die het meeste inzet tonen. Als ze daardoor twee kanten op moeten spelen, is dat maar zo. Je moet wel echt willen.”

Zielke kan dit seizoen weer gebruik maken van quarterback Maurice Tielen. “Onze passing game is zeer belangrijk. Maurice heeft de sterkste armen in de league, vind ik. Vorig jaar hadden we wat problemen met het stoppen van de run, maar in de oefenwedstrijd tegen Kleve Conquerors was onze defense ook erg sterk. Maar het telt pas als het om het echie gaat.”

Bekijk hier de previews van de andere teams: