foto: archief

De 010 Trojans hebben afgelopen weekend laten zien dat zij hun plek in de Eredivisie verdienen. Met maar liefst 0 – 20 waren zij te sterk voor de Groningen Giants in hun eerste game terug op het hoogste niveau van het Nederlands American Football.

De 010 Trojans wonnen afgelopen juli de Runners-up Bowl, waarmee zij hun promotie naar de Eredivisie verzekerden. Na zo’n promotie is het altijd maar afwachten waar je als ploeg staat ten opzichte van de rest van de divisie, maar de Rotterdammers lieten zien dat zij serieus genomen mogen worden door de rest van de divisie.

Head coach van de Trojans, Kevin Boerman, is trots op zijn ploeg: “Dit is een belangrijke win voor ons, in lastige weersomstandigheden en met een uitgedund team. Alle spelers hebben enorm hard gestreden vandaag, sommige in dubbelrollen. Natuurlijk was het ook een zwaar weekend, na het overlijden van de voorzitter eerder deze week. Dat maakt deze overwinning in mijn ogen nog mooier.”