De Lelystad Commanders, runners-up van de Tulip Bowl XXXV, hebben het seizoen sterk afgetrapt tegen de Arnhem Falcons: in Arnhem wonnen zij de game met 7-21. Op het veld waar zij in juli de tweede ploeg van Nederland werden, lieten de Commanders meteen zien ook dit seizoen voor de finale te gaan.

De Commanders kijken positief terug op het openingsweekend: “Omdat we geen echte test gehad hebben als team tijdens de pre-season was het natuurlijk afwachten hoe ons team, met een hoop nieuwe spelers, zou reageren op hun eerste test.

“Nadat onze offense uit de startblokken geschoten was en we een 14-0 voorsprong op het bord hadden gezet werd de wedstrijd vooral een boeiend defensief schouwspel waarbij beide offenses moeite hadden om de bal in de endzone te krijgen.

“Nadat de eindstand door een lange touchdownrun in het vierde kwart was bepaald op 21-7 kan ik als coach terug kijken op een geslaagde eerste test. De rookies hebben allen hun speeltijd gekregen en iedereen heeft laten zien dat we ons nog steeds kunnen meten met een van de betere teams uit de Eredivisie. Ook zijn er natuurlijk kritische kanttekeningen en voldoende verbeter punten naar voren gekomen deze wedstrijd. Die gaan we de komende week oppakken en we kijken als team uit naar onze volgende test, de uitwedstrijd tegen de Flevo Phantoms.”