De Flevo Phantoms zijn goed van start gegaan in het seizoen. Met een uitslag van 17-10 besloten de Almeerders de wedstrijd tegen de huidige kampioenen in hun voordeel.

Terwijl de Phantoms in het voorseizoen nog lieten weten dat ze benieuwd waren naar hoe de jonge offense stand zou houden, was dit weekend weinig twijfel te zien. De mannen van head coach Callenbach hielden moedig stand tegen de grote ploeg uit Amsterdam en sloten de partij winnend af. “Het was voor ons een geweldige dag,” aldus Callenbach. “Ondanks dat we een hele nieuwe offensive line hadden staan, waarvan 3 lichtere spelers, is het ons toch gelukt om drie keer te scoren. Onze defense stond als een huis en heeft geen een punt weggegeven.

“We hadden slechts 22 spelers, waarvan 6 rookies, vanwege vakantie en blessures, tegen een overmacht van 45 Amsterdamse spelers. Ik ben vooral erg trots omdat we weinig hebben weggegeven en iedere speler zich 100% heeft ingezet. De nieuwe spelers hebben in de game enorme stappen gemaakt. Het is de eerste keer dat de Phantoms senioren van de Crusaders winnen, dus dat voelt goed. Ik heb de spelers verteld te genieten van de winst, maar is pas de eerste game, dus laten we samen zorgen dat we van hieruit stappen kunnen maken. Ik geniet nog steeds een beetje na van de prestaties van ons team.”

Voor de Amsterdam Crusaders is verliezen misschien wennen, maar dat wil niet zeggen dat de ploeg ontevreden was met het resultaat: “We zijn positief verrast. We hebben een praktisch volledig nieuw team, met maar een maandje game preparation. Het team heeft het super goed gedaan,” aldus de Crusaders.