De Hilversum Hurricanes hebben ook hun tweede game gewonnen. De uitwedstrijd tegen de 010 Trojans werd beslist met 28-6 in het voordeel van de Hurricanes, die zich niet laten opjagen door de slechte weersomstandigheden de afgelopen weken.

Voor de 010 Trojans was dit hun eerste verlies, nadat zij afgelopen week sterk stonden tegen de Groningen Giants. Coach Kevin Boerman vindt dan ook niet dat er teveel lading aan gegeven moet worden: “De Hilversum Hurricanes waren zeker een niveau hoger dan wij in de vorige game tegenkwamen. Het hielp aan onze kant ook niet dat we wat spelers misten die vorige week nog een grote bijdrage hadden geleverd. Door de uitgedunde selectie, die gedurende de game nog iets dunner werd door een aantal lichte blessures, was het zoeken naar positieve productie vanuit de offense.

“Ik denk dat ons team de tweede helft goed is hersteld en wat goede drives heeft laten zien. Hilversum was goed voorbereid en hun quarterback Maurice Tielen maakt een groot verschil. Ik vind Hilversum nu al een favoriet voor de Tulip Bowl. Verder ben ik erg trots op de defense die het zeker niet makkelijk had door het gebrek aan productie van de offense in de eerste helft.”

Hilversum looft defense, gemotiveerd door staat Eredivisie

Coach Markus Zielke looft in zijn reactie vooral de defense van zijn Hilversum Hurricanes: “Ik ben zeer tevreden over hoe de defense op dit moment speelt, nadat ze opnieuw ontworpen zijn door de terugkerende defensive coordinator Edwin Braakmann. Het is fijn dat een van onze grootste playmakers, Dennis de Wit, teruggekeerd is nadat hij afgelopen seizoen moest missen door een blessure. De defense heeft in twee games slechts 6 punten toegelaten met slechte field position door de zware omstandigheden, met onder andere een interception in de Red Zone (door Dennis de Wit) en een stop op 4th & 1 op onze 7yd lijn door Mitchell de Ruiter.

“Gisteren was te zien dat ook onze wide receivers een goede match speelden met een paar grote plays, ondanks dat het weer nog slechter was dan vorige week. Het helpt dat wel dat je een QB hebt die ook in die omstandigheden kan gooien. Ik vind wel dat we in de tweede helft een beetje slordig waren, waardoor de game spannender was dan de score doet voorkomen. 010 speelden een solide game ondanks het gemis van twee van hun sterkste spelers. Ik denk dat het wel eens een hele spannende return game zou kunnen worden (16 mei, red.). Ze zijn een goede toevoeging aan de Eredivisie. Als je meerekent dat de Crusaders nu hun tweede match op rij verloren hebben en Utrecht verbeterd is ten opzichte van vorig jaar, is de hele divisie (vooral defensief) veel competitiever, wat een goed teken is voor onze sport.”