In eigen huis hebben de Arnhem Falcons hun game tegen de Amsterdam Crusaders gewonnen. Het eindigde in 27-18, waardoor de Falcons naar 1-1 gaan. De Crusaders wachten nog op hun eerste overwinning na twee games.

Falcons head coach Christian Heister neemt de match uitgebreid door: “Ten eerste wensen wij het beste aan de Crusaders #40. Hij moest helaas 5 minuten voor het einde het veld verlaten met een zware blessure. Ook al strijden alle ploegen altijd om te winnen, no matter what, we moeten allemaal de week erna weer naar onze baan, dus dit is altijd heel vervelend om te zien.

“Het verlies van de Crusaders in week 1 was een verrassing voor iedereen, maar een team als zij onderschat je nooit. De game startte met een score door de Crusaders en onze offense moest echt nog in hun ritme komen. Door het slechte weer besloten we ons volledig te richten op onze eigen kracht en zo konden ook wij op het scorebord komen. Beide defenses hadden de game goed onder controle. Door de aanpassingen die wij na elke drive en in halftime maakten, bleven wij de hele match een stapje voor, ook al zijn een aantal spelers (wellicht voor langere tijd) geblesseerd geraakt.

“Met nog 5 minuten in het vierde kwart lag het spel even stil door bovengenoemde blessure en we wisten dat het nog een lange 5 minuten zou worden, aangezien de stand slechts 18-20 was. Na onze laatste score kon onze defense de klok managen en wisten we de match te winnen. Voor de match in week 3 kunnen we ons nu even voorbereiden. We zullen onze tegenstander (010 Trojans, 14 maart, red.) bestuderen, streven naar perfectie en voor onszelf blijven zorgen omdat we allemaal morgen weer naar ons werk moeten.”

Amsterdam Crusaders zien fouten in, blijven positief

Djengiz Bakker, DB van de Amsterdam Crusaders, zag waar het in de defense verkeerd ging maar kan positief terugkijken: “We waren best gewaagd aan elkaar, de hele game lang. Het ging vrijwel de hele game gelijk op tot de laatste score een paar minuten van het einde. Helaas waren we als defense niet helemaal gefocust en gaven we de offense van Arnhem veel “gratis” yards met offside penalties op third down.

“Onze offense daarentegen heeft sinds de laatste game, binnen een week, enorme stappen weten te zetten en zag er veel beter uit dan tegen de Flevo Phantoms. Overall hebben we als team een sterke wedstrijd neergezet en kunnen we voortbouwen op de lessen die wij geleerd hebben.”