Bij deze de communicatie van headcoach Marcel Meijerink voor ingeschreven spelers voor de eerste training van de Dutch Lions en overige geïnteresseerden.

Beste American football speler,

Ik ben zeer vereerd dat jij de tijd hebt genomen om je in te schrijven voor de eerste training van de Dutch Lions. Op dit moment hebben meer dan 100 spelers zich opgegeven voor de eerste stap van het Lions programma. Dit op zich is al een groot succes en geeft jouw betrokkenheid weer, want jij bent een van die spelers.

Wat kun je verwachten op 30 augustus ?
De coaching staff heeft een uitgebalanceerd trainingsschema gemaakt dat twee uur in beslag neemt. Specifieke speed trials en position drills voor de positie waar jij je voor hebt opgegeven.

Kun je een O en D positie doen ?
Ja dat kan, behalve voor O en D line want die zitten in een blok samen. Het is dus mogelijk in blok 1 DB of LB te doen en in blok 2 WR of RB. Door de omstandigheden in Nederland waar men vaak twee kanten op moet spelen geven wij de atleet de kans zich te laten zien op beide plekken.
Wij matchen deze gegevens met de al reeds verkregen gegevens.

Klik hier voor het invul formulier

Go Lions 🏈 !
Marcel Meijerink
Head Coach
The Dutch Lions
DL.AF.Nederland@outlook.com
Marcel Meijerink


Belangrijke datums voor de DL tijdens het speelseizoen
Vanaf 13 september gaan we verder trainen met de 65 pre selectie spelers. Dit uiteraard afhankelijk van de Covid situatie op dat moment.

30-aug nationale teams
13-sep nationale teams
4-okt nationale teams
25-okt nationale teams
15-nov nationale teams
13-dec nationale teams
28-feb nationale teams
28-mrt nationale teams
18-apr nationale teams
9-mei nationale teams
30-mei nationale teams


Linebackers en defensive backs
Full gear and pads incl IFAF verplichte wedstrijd padding (EIGEN GEAR)
Let op:
Neem je eigen water mee naar het veld. Vanwege Covid-19 delen we geen waterflessen met elkaar.
Start je eigen warming up in het gebied daarvoor gekenmerkt.

Locatie:
Alphen Eagles
De Bijlen 4
2406 LL Alphen aan den RijnWide receiver en Runningbacks
Full gear incl. IFAF verplichte wedstrijd padding (EIGEN GEAR)

Let op:
Neem je eigen water mee naar het veld. Vanwege Covid-19 delen we geen waterflessen met elkaar.
Start je eigen warming up in het gebied daarvoor gekenmerkt.

Locatie:
Alphen Eagles
De Bijlen 4
2406 LL Alphen aan den RijnOffensive line en Defensive line en de Kickers
Full gear and pads incl IFAF verplichte wedstrijd padding (EIGEN GEAR)

Let op:
Neem je eigen water mee naar het veld. Vanwege Covid-19 delen we geen waterflessen met elkaar.
Start je eigen warming up in het gebied daarvoor gekenmerkt.

Locatie:
Alphen Eagles
De Bijlen 4
2406 LL Alphen


Waar moet je aan denken bij de inschrijving

Klik hier voor het invul formulier

Team manager en medics
Bij ziekte afmelden : DL.AF.Nederland@outlook.com

Stel je even voor; wie ben je?
Naam: Richard Bouthoorn
Functie binnen DL: Offensive Coordinator

Wat verwacht je van de eerste bijeenkomst?
Tijdens de eerste bijeenkomst laten we Football Nederland zien, dat de Staff van de Dutch Lions samen met heel Football Nederland een nieuw avontuur gaat beginnen! Dit avontuur begint met een passie voor de mooiste teamsport van de wereld en deze passie hoop ik te zien op 30 augustus. Deze passie is noodzakelijk omdat ik verwacht dat ons avontuur een heel lange tijd zal aanhouden. Ik verwacht dat er allerlei soorten spelers op deze bijeenkomst af zullen komen en dat het voor de staff een uitdaging gaat worden om de bijeenkomst uitdagend te houden!

Waar ga je op letten tijdens de dag?
Tijdens de dag ga ik kijken naar al de verschillende kwaliteiten die de spelers te bieden hebben. Op dit moment heb ik een bepaald spelsysteem in mijn hoofd waar bepaalde type spelers bij passen, maar het belangrijkste is om hier niet kost wat kost aan vast te willen houden. Soms heb je een bepaald type speler nodig, die niet het gewenste niveau heeft en dan moet je in staat zijn om het systeem om te kunnen gooien. Er loopt zoveel talent in Nederland rond dat we op 30 augustus gaan kijken wie er over de beste fysieke en mentale eigenschappen beschikt. De mentaliteit verandert echter nooit. Als de offense op het veld staat, bepalen wij het tempo en iedereen weet precies wat er op iedere play gebeurt!

Wat wil je aan de spelers kwijt?
Wees jezelf, zorg ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en wij gaan ervoor zorgen dat jullie uitgedaagd zullen gaan worden!

getekend:
Coach Richard


Stel je even voor; wie ben je?
Naam: Dennis Kalf
Functie binnen DL: Defense coordinator en Linebacker coach

Wat verwacht je van de eerste bijeenkomst?
Ik hoop en verwacht een groep spelers te zien die graag football wil spelen, met elkaar en voor elkaar. Iedereen moet veel (willen) leren en dat is inclusief mijzelf. We hebben heel ervaren spelers en tegelijk veel minder ervaren spelers. Ik verwacht dat deze senioren een constructieve en verbindende houding hebben. Met andere woorden ze maken zich sterk om spelers en coaches te helpen met de teambuilding en dragen de visie, het systeem en de strategie uit.
We houden allemaal van deze sport dus laten we er voor elkaar zijn. Niemand heeft de wijsheid in pacht dus het woord is samen. Als we het samen denken kunnen ontwikkelen, denk ik dat we een heel sterke tegenstander kunnen zijn want talent zat!!!!

Waar ga je op letten tijdens de dag?
Ik wil spelers vooral screenen op hun kwaliteiten, maar ik zal nog sterker letten op het samen één team-concept. Oftewel een constructieve houding naar teamgenoten en de staff! Mijn motto is: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Zeker in teamsporten is dit de enige weg! Zorg dat je basics kloppen en laat zien wat je kan. Niet altijd harder of sneller maar meer vanuit controle en beleving.
Spel technisch zoek ik naar spelers die passen in een defense die wil domineren. In mijn ogen is er geen ruimte voor een offense die de ruimte krijgt zijn dingetje te doen. Defense speelt het spel van verdeel en heers. Nationale teams hebben minder tijd fijn te slijpen en daar kan een defense gebruik van maken. Ik speel derhalve graag een agressieve defense met veel stunts, looks en blitz. Ik zoek spelers die in dit systeem passen en het kunnen uitvoeren.

Wat wil je aan de spelers kwijt?
Ik ben een coach die open staat voor constructieve input. Wil je iets bespreken…..en heb je een mening of visie ik sta er voor open. Ik vraag je wel bemerkingen gewoon even onder 4 ogen kenbaar te maken. Dus geen discussie ten overstaande van het team……”ja maar coach dit en coach dat”. Kortom het gaat er om dat als jij voor het team gaat en snapt wat samenwerken is, word jij belangrijk voor DL. En ik, ik ben er voor jou als jij er voor ons bent!

getekend:
Coach Dennis


!!!!!!!! BELANGRIJK NIEUWS VOOR DE SPELERS !!!!!!!

Maatregelen COVID-19
Deze tijden vragen om extra maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid. In verband met het heersende Covid-19 virus willen wij van de spelers en staff vragen om de, volgens het RIVM geldende, regels met betrekking tot afstand houden en hygiëne streng in acht te nemen.
* geen handen schudden
* houd anderhalve meter afstand
* hoest/nies in je elleboog
* desinfectiemiddelen zijn aanwezig (gebruik volgens aanwijzingen)

Dit om de gezondheid van de teamgenoten en de staff niet in gevaar te brengen. Dat betekent ook dat aan iedereen, voorafgaand aan elke training, uitvraag gedaan gaat worden naar de gezondheid en dan specifiek naar klachten als koorts, hoesten, verlies van smaak en reuk en algehele malaise. Neem geen risico en meld het bij de medische staff als je klachten hebt (of hebt gehad).

Er zijn 2 kleedkamers beschikbaar op de locatie in Alphen. Na het omkleden neem je ál je spullen mee vanuit de kleedkamer. Met pijlen wordt de looprichting aangegeven. Volg deze en ga niet tegen het verkeer inlopen. De tassen kunnen op een centraal punt worden verzameld.
Aan iedereen het verzoek om op tijd te komen (ook niet veel te vroeg) en na het omkleden ZELF de warming-up te doen, want trainingstijd is kostbaar!

Voor vragen of eventuele afmelding training:
DL.AF.Nederland@outlook.com

Getekend:
Marion Breman
medisch coördinator