Ad-interim is onlangs de functie Bestuurslid Cheerleading bekleed door Fedor van Grondelle. Fedor (49 jaar) is al jaren een bekend persoon in de Cheerleading wereld. In 2012 ging zijn oudste dochter bij Djalita Cheer Academy cheerleaden en vanaf dat moment was hij te vinden bij iedere wedstrijd waarbij hij alle optredens van ieder team filmde. Djalita is het team waaraan hij nauw verbonden was, eerst als vrijwilliger en sinds 2 jaar als Coach. De eerste kennismaking met Cheerleading was via de Amsterdam Admirals, de hottest dance team of Europe. Met American Football was de eerste kennismaking in 1985 toen de Dutch “superbowl” gehouden werd in de Galgenwaard. Hij werd gelijk gegrepen door het spelletje, sindsdien volgt hij de NFL. In Nederland pakt hij af en toe een wedstrijdje mee maar is vooral druk met Cheerleading en sinds kort als bestuurslid Cheerleading actief bij de AFBN.

Bestuurslid PR en communicatie Jan Michiels heeft besloten zijn functie neer te leggen omdat de energie die hij heeft gestoken in de ontwikkeling van de sport een negatieve impact op zijn privé-leven en zijn baan heeft gehad. Tijdens de Corona periode is des te meer duidelijk geworden dat deze relatief rustige periode hem goed heeft gedaan. Het bestuur ziet duidelijk terug welke resultaten Jan heeft geboekt en welke bijdrage hij heeft geleverd aan de professionalisering van onze sport. Wij wensen Jan dan ook veel geluk toe en hopen hem in de toekomst terug te kunnen zien op onze sportvelden.

AFBN voorzitter Gian Zandonà heeft aangekondigd zijn taken binnen het bestuur per direct neer te leggen omdat recente gebeurtenissen hem aan het denken hebben gezet en hij er voor gekozen heeft meer tijd met zijn gezin door te brengen. Het bestuur betreurt maar begrijpt deze keuze en wil Gian dan ook hartelijk bedanken voor alle tijd en energie die hij de afgelopen jaren heeft gestoken in de ontwikkeling van American Football in Nederland! Zowel Jan als Gian hebben het bestuur op sleeptouw genomen in zware tijden en zonder hun inzet waren we nooit terecht gekomen op het punt waar we nu staan.

De taken van voorzitter zijn op interim basis overgenomen door Ronald Everduim. Ronald (40) is geen onbekende binnen de sport in Nederland en is normaal gesproken wekelijks te vinden op de diverse velden in Nederland en België als scheidsrechter. Ook zat hij de afgelopen twee edities van de Tulip Bowl in het officials team dat de finales tot een goed einde heeft weten te brengen. Ronald zal zich ook beschikbaar stellen om de functie van voorzitter permanent te bekleden en de taakverdeling binnen het bestuur toekomstbestendig te verdelen.

Woonachtig in Eindhoven is hij in het dagelijks leven werkzaam als IT Interim Manager bij grote bedrijven in Nederland, recentelijk bij VDL, Amphia Ziekenhuis en Shell. Zijn zakelijke ervaring wil hij gebruiken om de strategie en doelstellingen van de bond te formaliseren en een solide basis te leggen voor de lange termijn. Binnen zijn visie moet American Football als sport door iedere geïnteresseerde beoefend kunnen worden ongeacht geslacht, leeftijd, woonplaats of niveau en moeten de mogelijkheden om deel te nemen in bekendheid toenemen. Zowel Ronald als Fedor zullen zich bij de eerstvolgende kandidaat beschikbaar stellen voor de desbetreffende bestuursfuncties binnen de AFBN.