De kop is eraf; ruim 120 inschrijvingen om deel te nemen aan de eerste bijeenkomst. De opkomst was met 70 atleten op de locatie en 20 afmeldingen met een reden een groot succes. De staff heeft veel tijd gestoken in de voorbereiding die moeilijker is gemaakt door het Covid-19 probleem, met de staff en de Alphen Eagles is er een goede dag neergezet binnen alle regels van de NOC/NSF en RIVM.
Alle spelers en vrijwilligers van de Alphen Eagles en de DL; bedankt voor jullie inzet om deze dag tot een succes te maken.
De volgende training zal in het teken staan van “opbouw team”, het ontwikkelen van de drie pijlers van football gaat hier beginnen. Offense, Defense en Special teams zullen gedurende de dag de eerste stappen gaan maken. Dit gaan we doen in 2 trainingsessies verdeeld over de dag.

In de komende periode krijgen alle atleten een mail met daarin de uitnodiging voor 4 oktober of een bedankje voor hun inzet. Dit houdt in dat de training van 13 september niet door gaat, de volgende training is dus op 4 oktober op uitnodiging en vindt plaats bij de Arnhem Falcons.

Arnhem Falcons
Daam Fockemalaan 3, 6815 DL Arnhem
8:30 Melden bij de teammanager
9:00 Warming up individueel
9:30 Herhaling speed testing
12:30 tot 13:30 Lunch
16:00 Einde training

GO LIONS!
Marcel Meijerink

Stel je even voor; wie ben je?
Naam: Ronald Hein
Functie binnen DL: Special teams coördinator

Net als velen van jullie heb ook ik aan de O- en D-kant van de bal gespeeld. Een flinke nekblessure maakte dat ik mij op de kicker- en punter-positie heb toegelegd. Naast een veelvoud aan landstitels en veel internationale ervaring resulteerde het in dat ik 13 jaar als speler deel uitmaakte van de Dutch Lions, een shirt dat ik met trots gedragen heb.
Als coach ben ik al eerder enkele jaren verbonden geweest aan zowel de Senior als de Junior Lions, ik zie dan ook veel bekende gezichten terug. Voor mijn gezin en mijn eigen bedrijf heb ik afgelopen 2 jaar even afstand genomen van het American Football, maar ben nu “vol gas” terug nadat HC Meijerink mij benaderd heeft om mij te ontfermen over de special teams.

Wat verwacht je van de Special Teams bij de Dutch Lions?
Special teams gaat vaak over big plays & big hits, veel terreinwinst en cruciale punten scoren. Plays van 20, 30 of zelfs 40 yards zijn geen uitzondering, zaak dus om daar beter in te zijn dan je tegenstander. In internationale wedstrijden, waar teams vaak minder op elkaar zijn ingespeeld, neemt het aantal special teams ook nog eens toe. Reden te meer om special teams een volwaardige plek in een gameplan te geven.
Omdat het aantal trainingen beperkt is en tijd ook met O en D gedeeld moet worden, zullen we op zoek moeten naar makkelijk te implementeren plays die ons liefst scores opleveren maar in ieder geval onze O en D in een goede positie brengt.

Wat wil je aan de spelers kwijt?
Gezien het net uitgelegde belang ga ik er vanuit dat iedereen net als ik “vol gas” gaat voor special teams. Wees gefocust als er uitleg is (de tijd is schaars) en speel in dienst van het team(belang). Wees gedisciplineerd en voorkom penalty’s. Be special !

getekend:
Coach Hein

Stel je even voor; wie ben je?
Naam: Jamely Wal
Functie binnen DL: PR

Mijn naam is Jamely Wal en ik ga vanaf heden de content/branding van de Dutch Lions op mij nemen. Dat houdt in dat ik zo veel mogelijk bij de trainingen, wedstrijden, meetings etc. ben. Ik beheer de nieuwe instagrampagina “dutchlions.af” en zal dat ook zo goed mogelijk blijven doen.

Ik ben opgegroeid op het American Footballveld en ik ben er ook veel bij geweest toen de Dutch Junior Lions nog bestonden. Daarnaast heb ik een liefde voor content creatie en werk ik sinds maart 2020 als fotograaf, videograaf en editor in mijn eigen onderneming onder de naam Studio ATR.

Wat ik nu wil doen voor de Dutch Lions, is om een bepaalde uitstraling naar buiten te brengen. Ik wil aan de wereld laten zien hoe tof het is om bij de DL te spelen. Hopelijk gaat dit deuren voor ons openen om te zorgen dat we van de nieuwe Dutch Lions een succes kunnen maken. Ik heb een visie voor dit team en die gaan we waarmaken.

getekend:
Jamely Wal