Beste American Football liefhebbers,
We hebben inmiddels kunnen vernemen dat komende vrijdag mogelijk extra maatregelen aangekondigd worden voor regio’s waar het aantal coronabesmettingen hard oploopt. Daarnaast hebben zowel België als Duitsland het reisadvies voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt.

Zondag start de Eerste Divisie met twee wedstrijden in Noord-Holland en twee wedstrijden in Zuid-Holland. Tijdens enkele wedstrijden zou ook gebruik gemaakt worden van scheidsrechters uit België maar gezien de recente ontwikkelingen zullen zij waarschijnlijk niet afreizen naar ons land. Daarnaast zijn wij ook in afwachting van de inhoud van de extra maatregelen die vrijdag mogelijk aangekondigd worden.

Plezier en veiligheid staat hoog in het vaandel bij de AFBN en wij hopen van harte dat de activiteiten zondag zonder problemen plaats kunnen vinden. Wij zullen echter wel de adviezen van de overheid en het RIVM opvolgen en geen onnodig risico accepteren. Op korte termijn zullen wij de mogelijke scenario’s uitwerken waarbij wij rekening zullen houden met de maatregelen en de impact op gezondheid, veiligheid en plezier voor spelers, vrijwilligers, toeschouwers en scheidsrechters.

Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij u spoedig op de hoogte brengen via onze media.