Beste American Football liefhebbers,

Afgelopen tijd hebben wij uiteraard de ontwikkelingen in ons land in de gaten gehouden en het zal niemand ontgaan zijn dat de vooruitzichten slechter worden. Samen met het NOC*NSF hebben we één-op-één contact met betrekking tot de situatie en conform de richtlijnen van het RIVM mag er nog altijd gespeeld worden. Wij merken echter dat er in onze kleine American Football wereld steeds meer sprake is van thuisquarantaines bij spelers, vrijwilligers en scheidsrechters. Daarnaast zet de opmars van het Coronavirus door en geeft het kabinet zelf aan dat er geworsteld wordt met de grip op het virus.

Inmiddels is het punt bereikt dat wij vinden dat het risico voor onze sport groot begint te worden waardoor we het besluit hebben moeten nemen om deze zondag (27-09-2020) geen wedstrijden plaats te laten vinden. Dit besluit staat verder los van het verdere verloop van het seizoen.

Omdat wij nogmaals aan het begin lijken te staan van een zeer onzekere periode zullen wij met alle betrokkenen contact opnemen om de meningen en behoeften te inventariseren. Met hulp van alle inzichten zullen wij een gefundeerd besluit gaan nemen voor de komende periode. Samen hopen wij goed voorbereid en als een verenigde sport door deze periode heen te komen!